Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Hon kan få lösa gamla mord från sitt hus på landet – släktforskaren Linda Kvist ny i dna-team

På landet utanför Helsingborg sitter IT-tekniker och släktforskaren Linda Kvist i sitt hus. I veckan blev hon en av sex i teamet kring Peter Sjölund – mannen som löste dubbelmordet i Linköping. Nu kan hon få blanda jakten på försvunna släktingar med mördare och våldtäktsmän.

Linda Kvist är IT-teknikern som gärna varvar senaste tekniken med klassiskt arkivgrävande. I augusti kan hennes yrkesliv få en ny vändning.Bild: Björn Lilja
I augusti ska Linda Kvist åka till Härnösand och träffa Peter Sjölund och sex andra dna-släktforskare. Peter Sjölund blev rikskänd när hans metod hjälpte till att lösa dubbelmordet i Linköping – ett mord som gäckat Linköpingspolisen sedan 2004. Han behövde söka sig tillbaka till 1700-talet för att hitta anfäderna till den misstänkte mördaren.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen