Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Nästa ”Twilight”-bok kommer på svenska

I augusti kommer författaren Stephenie Meyers nya bok i "Twilight"-serien. Nu är det klart att boken senare i höst även ges ut på svenska. Arkivbild.Bild: Todd Williamson/AP
I maj kom nyheten att den amerikanska författaren Stephenie Meyer ska ge ut den nya ”Twilight”-romanen ”Midnight sun” i augusti.
Nu meddelar förlaget B. Wahlströms att boken även ges ut på svenska. ”Midnattssol”, som den heter i svensk översättning kommer senare i höst.
”Vi är mycket glada över att ha fått det fortsatta förtroendet att jobba med 'Twilight'-serien och att få vara med på den här resan. När mejlet kom från Meyers agent om att det fanns ett nytt manus blev vi alla eld och lågor”, säger förläggaren Tove Andersdotter i ett pressmeddelande.
Romanen är ett återbesök i de tidigaste händelserna i den populära ”Twilight”-serien, där huvudpersonen Bella möter vampyren Edward. Men den här gången berättas historien utifrån Edwards synvinkel.
Meyer skrev ursprungligen parallellberättelsen som en övning för sig själv. När manuskriptet läckte och spreds på nätet 2008 lade hon projektet på is i tolv år.
Gå till toppen