Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Michael Tapper: Tunt utkavlad true crime om seriemördare

”Brotten, brottslingen, hans anhöriga, polisutredningen, brottsoffren och samhällena som drabbade överskuggas av storyn om hur privatspanaren Michelle McNamara medverkade till att sätta polisen på rätt spår”, skriver Michael Tapper om ”I'll be gone in the dark”.

”I’ll be gone in the dark” skildrar jakten på ”The Golden State killer”, som misstänks för 13 mord.Bild: HBO Nordic
Det här är en kulturartikel. Analys och värderingar är skribentens egna.
Den 19 oktober 2004 mördades en 56-årig kvinna och en åttaårig pojke i Linköping. Först genom att kombinera dna-teknik med avancerad släktforskning som den misstänkte kunde mördaren gripas den 9 juni 2020. Metoden hämtades från USA, där den använts för att spåra den kaliforniska våldtäktsmannen och mördaren Joseph James DeAngelo, känd under namn som ”Visalia Ransacker” 1974–1975, ”East Area rapist” 1976–1979, ”Original night stalker” 1979–1986 och när man väl kunde knyta ihop fallen: ”The Golden State killer”.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen