Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Bilmässan i Genève skjuts upp till 2022

Bilarna stod redan uppställda när årets bilmässa i Genève ställdes in med bara några dagars varsel i slutet av februari.Bild: Salvatore di Nolfi/AP/TT
Den årliga bilmässan i Genève ställs in även 2021. Årets mässa fick skrotas bara några dagar innan portarna skulle ha slagits upp i början av mars, på grund av den eskalerande coronapandemin.
Förhoppningen var att den stora bilsalongen skulle vara tillbaka i mars 2021, men en majoritet av utställarna har meddelat att de inte kommer att delta och att de skulle föredra att satsa på evenemanget 2022 i stället.
”Bilsektorn går för närvarande igenom en svår period och utställare behöver tid för att återhämta sig från pandemins följder”, säger arrangörerna i ett uttalande.
Det är också högst oklart om hälsoläget i världen kommer att tillåta ett evenemang med över 600 000 besökare och 10 000 journalister till nästa år.
Gå till toppen