Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Dagens viktigaste nyheter

Detta har hänt i dag.

Sverige

Juristen Mats Melin leder coronakommissionen

Övriga personer i granskningskommissionen kommer från områden som vård, nationalekonomi och etik, berättar statsminister Stefan Löfven (S) på en pressträff i regeringskansliet.
Läs också Mats Melin leder coronakommissionen
Malmö

Flera konstverk spårlöst försvunna i Malmö

MKB-områden runtom i Malmö är fyllda av offentlig konst som inom någon vecka går att hitta i en ny app. Men MKB har stött på problem i sökandet efter den egna konstskatten. Det finns verk som har stulits av metalltjuvar – eller kastats i ombyggnationer.
Läs också Flera konstverk spårlöst försvunna i Malmö – kan ha stulits eller kastats

Onanist ofredade kvinna på nakenbadet

En 20-årig man har anmälts för sexuellt ofredande vid nakenbadet på Ribban. Han ska ha onanerat bredvid en kvinna och visat könsorganet.
Läs också Onanerande man ofredade kvinna på nakenbadet
Lund

Hemliga värmekameror och fler väktare är kommunens vapen mot anlagda bränder

Tisdagsnattens brand på Mårtenskolan släcktes av en patrullerande väktare med brandsläckare. Kommunen har även flyttbara kameror till sin hjälp för att upptäcka bränder tidigt.
Läs också Hemliga värmekameror och fler väktare är kommunens vapen mot anlagda bränder
Näringsliv

Malmöföretag i storaffär med Skånetrafiken

Malmöbolaget Softhouse har tecknat ett tvåårigt avtal med Skånetrafiken om vidareutveckling av Region Skåne-bolagets appar för kollektivtrafiken i länet. Kontraktet värderas till 15-18 miljoner per år.
Läs också Malmöföretag tecknar mångmiljonavtal med Skånetrafiken
Sport

MFF:s ”AC” kunde hamnat i Bröndby

Anders Christiansen skrev på för Malmö FF sommaren 2016. Men det kunde ha blivit en flytt till danska Bröndby istället, berättar han i en dansk tv-intervju.
Gå till toppen