Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Ett av Sveriges största fiske miljömärkt

Stora delar av fisket av sill, strömming och skarpsill i Östersjön har miljöcertifierats. Arkivbild.Bild: Leif R Jansson/TT
Fisket av sill, strömming och skarpsill i stora delar av Östersjön har uppnått miljömärkningen MSC-certifiering. Fisket är ett av landets största och motsvarade 67 procent av hela Sveriges fisk- och skaldjursfångst i fjol. Totalt rör det sig om runt 25 båtar.
MSC-certifiering innebär att fiskebestånden är livskraftiga och att fångstmetoden medför minimal inverkan på havsmiljön.
”Vi är väldigt glada att detta fiske nu kan välkomnas in i vårt program och samtidigt fortsätter bidra med information som visar att det är hållbart, vilket är positivt för livet i Östersjön”, säger Linnea Engström, programdirektör för MSC i Östersjöregionen och Skandinavien, i ett uttalande.
Utöver Sverige ingår även Danmark. Tyskland och Estland i det certifierade fisket.
Gå till toppen