Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

”Ett lyckat exempel på hur man kan ge en plats till Malmöborna”

Kommunvalet 2018 blev ett genombrott för Centerpartiet som tog sina första mandat i fullmäktige på 24 år. Två år senare säger gruppledaren Charlotte Bossen att tonläget i den politiska debatten är hårdare än hon önskat. Till skillnad från sitt samarbetsparti, Moderaterna, vill Centerpartiet minimera kameraövervakningen i staden och anser att asylsökande ska kunna flytta till eget boende i Malmö genom ebo-lagen.

Inför fotograferingen fick de ledande partiföreträdarna välja en plats i Malmö där de känner sig hemma och dit allmänheten har tillträde. Centerpartiets Charlotte Bossen valde Friisgatan som tillhör de gator där biltrafik stängts av för säsongen för att ge plats åt fotgängare, cyklister och folkliv. ”Våra sommargator är ett lyckat exempel på hur man kan ta en plats i Malmö och ge den till Malmöborna”, säger hon.Bild: Patrik Renmark
Niels Paarup-Petersen var Centerpartiets lokala affischnamn i Malmö i valrörelsen 2018. Men när det blev klart att partiet skulle stå utanför kommunledningen valde han att satsa på riksdagen och lämnade Malmös kommunfullmäktige. Charlotte Bossen tog över hans roll som gruppledare och är sedan slutet av 2018 Centerpartiets ledande företrädare.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen