Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Förvarade knark åt andra – får tre års fängelse

Fängelse i 3,5 års blir domen för den man i Löddeköpinge som hade klädkammaren fylld med narkotikaklassade tabletter. Den tidigare ostraffade mannen hävdar själv att han förvarade narkotikan åt andra – och åklagaren är benägen att tro honom.

De två säckarna stod i en låst garderob.Bild: Polisen
Efter spaningsarbete i Löddeköpinge hittade polisen en gömma med 80 000 narkotikaklassade tabletter i en bostad.
Det handlade om bensodiazepiner som är narkotikaklassad medicin.
– Det är en stor mängd narkotika och kan absolut inte vara för eget bruk, sa kammaråklagare Arvid Wachtmeister inför rättegången.
En missbruksdos uppges vara mellan en och tio tabletter, så här fanns många tusentals doser.
Den 33-årige mannen erkänner att han haft narkotikan i klädkammaren, men menar att han endast förvarat säckarna åt en dataspelskamrat han mött online, mot en ersättning på 5 000 kronor. Han säger att han först trodde det var mobiltelefoner han skulle förvara, men insåg när han öppnade säckarna vad det var. Då ska han ha försökt lämna tillbaka dem eller få någon annan att förvara säckarna förklarar han i rättegången.
”Jag är utnyttjad och lurad” sa 33-åringen i förhör.
Den ena säcken innehöll 32 095 tabletter, den andra 46 800. Det har analyserats av Nationellt forensiskt centrum som konstaterar att allt är narkotika.Bild: Polisen
Nämndemännen i tingsrätten ifrågasätter inte hans version:
”Annat är inte visat än att NN fått narkotikan i garderoben i sin besittning och att han hanterat den på det sätt han själv berättat” står det att läsa i domen. Men, det hjälper inte när det handlar om ett så grovt narkotikabrott.
Inte heller att han är ostraffad sedan tidigare och att kriminalvården föreslår skyddstillsyn med behandlingsplan räddar honom från fängelsestraff.
Brottet är av allvarlig art som ger minst två års fängelse och den mängd narkotika det handlar om här ”överstiger vida minimistraffet” slår Lunds tingsrätt fast.
Det höga straffvärdet gör att det inte finns någon möjlighet att döma annat än fängelse konstaterar tingsrätten. Narkotikan kommer att förstöras av polisen.
Mannen döms för grovt narkotikabrott till fängelse i 3,5 år.
Läs också Två säckar narkotika hittades i bostad
Gå till toppen