Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Kommunanställd misstänks för barnövergrepp

Falkenbergs kommun har polisanmält och stängt av en anställd på en förskola efter misstankar om sexuellt övergrepp mot barn. Arkivbild.Bild: Fredrik Sandberg/TT
En anställd på en kommunal förskola i Falkenberg har häktats misstänkt för sexuellt övergrepp mot barn, rapporterar Hallands Nyheter.
Personen är avstängd från sin tjänst i väntan på brottsutredningen. Enligt kommunen gjordes en polisanmälan när misstankarna uppdagades och man har även kontaktat både personal och vårdnadshavare på den aktuella förskolan.
– När det gäller själva händelsen så kommer jag inte att gå in på några detaljer. Det pågår en utredning och vi är måna om polisens arbete. Vi vill vara polisen behjälpliga och gör allt vi kan för att underlätta, säger Stigert Pettersson, förvaltningschef på barn- och utbildningsförvaltningen till HN.
Den misstänkte erkänner brott, uppger tidningen.
Gå till toppen