Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

MFF bekräftar: Personal kring A-laget coronasmittade

Flera individer i Malmö FF:s A-lagsorganisation har konstaterats smittade av covid-19, bekräftar klubben.
– De är hanterade enligt de rekommendationer och riktlinjer som gäller, säger MFF:s vd Niclas Carlnén.

Malmö FF:s vd Niclas Carlnén säger till Sydsvenskan MFF inte kommer ändra några rutiner i det dagliga arbetet på grund av de påträffade smittofallen: ”Samma direktiv gäller som tidigare”Bild: CHRISTOFFER BORG MATTISSON
I ett pressmeddelande bekräftar Malmö FF coronafallen i klubben.
"För att undvika spekulationer kan Malmö FF bekräfta att vi har konstaterade fall av Covid-19 bland personalen i herrarnas A-trupp. De individer som utvecklat symtom har isolerats från övriga gruppen och testats för coronavirus”, skriver MFF.
Malmö FF vill inte gå närmare in på i vilken del av personalstyrkan kring A-laget som fallen finns eller när de upptäcktes. Alltså om det rör sig om spelare, någon i tränarstaben eller personer på kontoret.
Hur påverkar detta morgondagens match?
– Ingenting, säger MFF:s vd Niclas Carlnén till Sydsvenskan.
MFF förändrar heller inga rutiner kring det dagliga arbetet på grund av de påträffade smittofallen.
– Samma direktiv gäller som tidigare. Vi följer fullt ut de riktlinjer och rekommendationer vi fått från Folkhälsomyndigheten, sjukvården och Svensk elitfotboll.
– Vi kontrollerar hela tiden. Det är det som varit mallen för hur vi agerat när vi upptäckte smittan, säger Niclas Carlnén.
Gå till toppen