Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Oscar Properties-bolag begärs i konkurs

Oscar Engelbert, grundare och vd för Oscar Properties. Arkivbild.Bild: Tomas Oneborg/SvD/TT
Oscar Properties Förvaltning, ett bolag inom den skandalomsusade fastighetskoncernen Oscar Properties Holding, begärs i konkurs, rapporterar Expressen.
Anledningen är en konflikt om hyresbetalningar för en lokal som fungerat som showroom och butik för det stoppade prestigeprojektet Gasklockorna i Norra Djurgårdsstaden i Stockholm.
”Trots inkassokrav jämte ansökan om betalningsföreläggande har Oscar Properties Förvaltning AB underlåtit att erlägga avtalade och förfallna hyror avseende det fjärde kvartalet 2019 till ett belopp om sammanlagt 94 143 kronor. Sedan dess har hyror för första och andra kvartalet 2020 förfallit till betalning utan att regleras”, skriver hyresvärden Heba Fastigheters juridiska ombud, enligt Expressen.
Men Oscar Properties menar att skulden är betald, enligt ett pressmeddelande som skickades ut på tisdagseftermiddagen.
”Oscar Properties Förvaltning AB har betalat den gällande skulden för hyra av ett showroom och ingen ytterligare skuld föreligger”, skriver bolaget.
Gå till toppen