Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Krögare varnar för ny kris trots ljusning

Restaurangerna har sakta börjat fyllas med gäster igen. Omsättningen i branschen är dock fortsatt kraftigt ned jämfört med förra året och först efter årsskiftet kan den stora krisen komma, enligt köksmästaren och entreprenören Johan Jureskog.

Köksmästaren och entreprenören Johan Jureskog.Bild: Henrik Montgomery/TT
TT har tagit del av statistik från företaget Caspeco vars affärssystem används av en huvuddel av alla svenska restauranger och hotell. Den förändrade omsättningen ger en tydlig bild av hur illa läget varit och framförallt – hur utsatt läget fortfarande är för restaurangnäringen.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen