Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Södersjukhuset tillbaka i normalläge

Antalet insjuknade i covid-19 med behov av sjukhusvård har nu blivit så lågt att Södersjukhuset i Stockholm kan gå tillbaka till normalläge, för första gången sedan mars månad. Arkivbild.Bild: Jessica Gow/TT
Efter tre månader med förhöjd beredskap går nu Södersjukhuset i Stockholm tillbaka till normalläge. Mellan 13 mars till 11 juni var Södersjukhuset i förstärkningsläge och fram tills 1 juli har sjukhuset varit i stabsläge på grund av coronapandemin i Sverige. Men antalet insjuknade i covid-19 som behöver sjukhusvård har, enligt sjukhuset, minskat så pass mycket att sjukhuset alltså kan gå ner till ett normalläge.
”Vården av patienter med Covid-19 har blivit en del av vår ordinarie verksamhet och vi ser därför att vi nu kan återgå till normalläge. Andelen patienter som är smittade och är i behov av sjukhusvård har minskat med tre fjärdedelar sedan toppen i april”, skriver Södersjukhusets vd, Mikael Runsiö, i ett pressmeddelande.
Sedan den 9 mars har Södersjukhuset vårdat runt 1 700 patienter som testats positivt för covid-19. 220 av dem har intensivvårdats.
Gå till toppen