Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Så ska Rosengård få fram fler Bennison

FC Rosengård gör en nysatsning för att matcha fram fler egna produkter till A-laget. LB07:s förra tränare Renée Slegers får en nyckelroll i jobbet med att förädla talanger i ett vässat B-lag.

LB07:s förra tränare Renée Slegers går in i FC Rosengårds organisation där Hanna Bennison är den största talangen som kommit fram på senare år.Bild: Bildbyrån
Hanna Bennison har tagit svensk fotboll med storm. Den 17-åriga mittfältaren är redan ordinarie i FC Rosengårds allsvenska lag och fler unga talanger knackar på dörren. Det är nya tider med färre importerade stjärnor i svensk damfotboll och därmed ett ökat behov av att vara självförsörjande med spelare.
FC Rosengård väljer nu att slå ihop spelarna i sitt U19-lag med FCR 1917 Dam, som spelar i division 2. Lagen fortsätter spela i sina respektive serier resten av säsongen, men div 2-laget blir ett vässat FCR Dam B med en mix av rutinerade spelare och unga talanger.
”Steget mellan U19 och spel i Damallsvenskan är i nuläget väldigt stort. Genom att förstärka och bredda FC Rosengård 1917 med U19-spelare vill vi försöka ta klivet till division 1”, skriver FC Rosengård på sin webbplats.
Lagen kommer att ledas av nuvarande U19-tränaren Elena Sadiku och nytillskottet Renée Slegers, som förra året coachade LB07 i allsvenskan. Nu går den 31-åriga holländskan in i FC Rosengårds organisation parallellt som hon fortsätter med sin Fifa Pro tränarutbildning.
– FC Rosengård är en klubb som har en tydlig, bra värdegrund och tar sitt sociala ansvar, samtidigt som man har ett elitlag som tillhör den internationella toppen i Europa – en unik kombination, säger Renée Slegers i en kommentar.
För att även i fortsättningen kunna erbjuda breddfotboll på seniornivå ser klubben över möjligheterna att även starta ett breddlag för damer.
Gå till toppen