Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Börsrusning för Lundabolag efter avtal med amerikanskt bolag

Lundabolaget Hansa Biopharma har tecknat globalt licensavtal med amerikanska Sarepta Therapeutics om ett globalt licensavtal med läkemedlet imlifidase. I potten hägrar ett miljardregn för bioteknikbolaget som har rusat över 100 procent på börsen i år.

Søren Tulstrup, vd för Hansa Biopharma.Bild: Pressbild
Enligt ett pressmeddelande kan licensavtalet, som avser användning av Hansas preparat imlifidase i kombination med Sareptas behandlingar av muskeldystrofi, inbringa upp till 397,5 miljoner dollar, utöver en initial betalning på 10 miljoner dollar.
Det kan jämföras med Hansa Biopharmas börsvärde på cirka 7,5 miljarder kronor efter en dryg timmes handel på torsdagen, då kursuppgången på cirka 15 procent placerade aktien i toppen av Stockholmsbörsen och börsvärdet hade ökat med en miljard.
Hur sannolikt är det att ni verkligen får in de nästan 400 miljoner dollar som ni skriver att avtalet kan inbringa?
– Inom bioteknikbranschen är ju all forskning alltid förknippad med stor osäkerhet, men vi samarbetar nu med en ledande aktör inom genterapi med tillräcklig kompetens för att säkra en rimlig chans att nå framgångsrika resultat. Vi är förvissade om att det råder en god chans att nå framgång, säger Søren Tulstrup, vd för Hansa Biopharma.
De 400 dollarmiljonerna baseras på både forskningsresultat och försäljning av imlifidase, enligt pressmeddelandet. Søren Tulstrup säger att merparten kommer att härröra från försäljning, även om de forskningsbaserade miltstolpsbetalningarna också är ”betydande”.
Till kalaset kommer en royalty till Hansa på ”höga ensiffriga till låga tvåsiffriga” tal på Sareptas försäljning av sina genterapiprodukter.
– De får ingenting av våra intäkter från imlifidase, som vi själva förfogar helt och hållet över, utan deras potential ligger i att vi genom vår förbehandling kan möjliggöra ökad försäljning av deras preparat, förtydligar Søren Tulstrup avtalsinnehållet.
Enligt vd:n utgör den globala adresserbara marknaden 15 till 20 procent av de cirka 30 000 respektive 40 000 patienter per år med de två olika slags muskeldystrofier som Sarepta behandlar och som licensavtalet avser.
Procentsatsen kommer sig av att 15-20 procent av de sjuka – sammanlagt mellan 10.000 och 15.000, således – bedöms ha problem av det slag med neutraliserande antikroppar som försvårar Sareptas behandling. Hansas preparat imlifidase kan avhjälpa problemen genom förbehandling – på samma sätt som imlifidase-behandling före njurtransplantation avhjälper kroppens bortstötning hos vissa patienter, det som förra veckans EU-godkännande handlade om.
Pris per förbehandling av muskeldystrofi är dock, precis som i njurfallet, för tidigt att uttala sig om, enligt Søren Tulstrup.
Sarepta, som är Nasdaqnoterat och har kontor i bland annat Stockholm, står för hela finansieringen av samarbetet – både kommersialisering och de studier som nu planeras tillsammans med Hansa. Kliniska studier (på patienter) ska om allt går enligt ritningarna påbörjas i slutet av nästa år.
När tror du att ni kan ha en behandling ute på marknaden?
– Svårt att säga, men normalt sett tar det några år att utveckla denna typ av produkter. Genterapistudier brukar dock gå något fortare än många andra läkemedelsstudier, eftersom det inte finns samma krav på att visa verkan på ett stort antal patienter.
Ni står inför omfattande studier. Givet hur många sådana som aldrig når sitt mål: vågar ni verkligen hoppas att det här går vägen och landar i en användbar behandling?
– Ja, givet att både vi och Sarepta redan har mycket solida prekliniska data för behandling är risken reducerad. Både de och vi är ledare inom våra respektive fält, så vi bör ha en god chans att lyckas tillsammans.
Imlifidase kan enligt Søren Tulstrup användas till mer än njurtransplantationer och muskeldystrofi, och Hansa Biopharma har flera olika projekt på gång för detta. Bolaget har rätt att teckna avtal med andra bolag än Sarepta, eller utvidga samarbetet med dem, uppger Søren Tulstrup.
Senast Dagens Industri talade med honom var han tydlig med att bolaget kommer att behöva ta in mer kapital snart för kommersialiseringen av imlifidase mot njurbortstötning. Han vill på torsdagen dock inte kommentera vilken fas detta befinner sig i, exempelvis huruvida några rådgivare är anlitade.
Gå till toppen