Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

RF-miljonerna ett lyft för Redhawks: ”Ett bra tillskott”

Regeringens stödpaket till idrotten kommer väl till pass för Malmö Redhawks.
– Vi fick 4,5 miljoner kronor i RF-pengar av det som tilldelades SHL. Vi har lagt dessa pengar på kommande säsong, säger Mats Larsson, ordförande för Malmö Redhawks hockeybolag.

Malmö Redhawks bolagsordförande Mats Larsson:Bild: MATHILDA AHLBERG
Riksidrottsförbundet (RF) fördelade pengarna i stödpaketet till de olika förbunden. För Redhawks är det en god hjälp i coronatider.
– Ett bra tillskott. Osäkerheten är ju stor, säger Mats Larsson.
I början av juni berättade Mats Larsson i Sydsvenskan att Malmö Redhawks vinst skulle hamna på 1,8 miljoner kronor. Nu är böckerna stängda för säsongen 2019-20.
– Resultatet hamnar på 4,6 miljoner före skatt, cirka 1,8 miljoner kronor efter skatt, säger Mats Larsson.
Sponsorförsäljningen går lite bättre än väntat.
– Tidigare trodde jag att vi skulle tappa omkring tjugo procent i intäkter, mellan sex och åtta miljoner kronor. Nu ser prognosen ut att bli cirka femton procent, ett tapp på fyra till sex miljoner, säger Mats Larsson.
Redhawks lagkapten Fredrik Händemark skrev tidigare på ett kontrakt med NHL-klubben San Jose Sharks.
Om det aviserade Stanley Cup-slutspelet blir av i sommar skjuts sannolikt NHL-säsongen 2020-21 framåt i tiden. Den lär i alla fall inte börja i oktober. Utan sannolikt i slutet av året eller rentav i början av 2021.
– Får Händemark spela med oss i så fall och hur ser försäkringsfrågorna ut? Om det finns möjlighet att ”Hände” spelar med oss under hösten ser jag hellre det än att vi köper en ny center, säger Mats Larsson.
En annan viktig faktor är att SHL får spela med åskådare, så Redhawks kan få in publikintäkterna.
– Vi skaffar inte en ny center förrän vi vet hur det blir med Händemark och inte förrän vi vet att vi är helt hemma med pengarna, säger Mats Larsson.
Gå till toppen