Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Riley vill hem – så tänker FC Rosengård i transferfönstret

Alexandra Riley är på väg hem till Malmö. Det svenska transferfönstret öppnar den 15 juli. FC Rosengård har den största guldklimpen i Hanna Bennison och beredskap för olika scenarion.
– Vi har många spelare som är attraktiva, så vi måste vara på tårna. Måste hela tiden planera för att saker kan hända, säger Therese Sjögran, sportchef i FC Rosengård.

Alexandra ”Ali” Riley under sin tid i FC Rosengård.Bild: PETER SKAUGVOLD
Många utländska klubbar följer förstås Hanna Bennison, 17 år, med stort intresse, men Therese Sjögran känner sig lugn för stunden.
– Jag är inte orolig. ”Benni” har båda fötterna på jorden. När hon väl ska lämna oss kommer vi att vara förberedda på det. Inom ett eller två år kan det nog vara möjligt, men inte i det här transferfönstret [15 juli–11 augusti för damerna].
Med sina 214 A-landskamper har Therese Sjögran perspektiv på fotbollsvärlden och rankar Hanna Bennison skyhögt bland svenska talanger hon sett genom åren.
– Hon är lätt topp fem. Det ”Benni” kan göra med bollen i hög fart är unikt.
Alexandra ”Ali” Riley då? Jo, så här är läget: Efter att ha varit i Chelsea och Bayern München skrev den förra Rosengårdsprofilen på för Orlando Pride i februari 2020. Ett kontrakt för den här säsongen, med ett optionsår för 2021. I mars ställde den amerikanska ligan in hela säsongen på grund av coronakrisen.
Ali Riley har starka band till Malmö och har skrivit på sociala medier att hon ska återvända till staden, åtminstone tillfälligt.
– Vi är vänner, så jag vet att hon är på väg hem till Malmö. Hon har sin pojkvän här, så det är ganska naturligt, säger Therese Sjögran.
Men just nu finns inte Ali Riley i era tankar, rent fotbollsmässigt?
– Det är inget vi har diskuterat, vad jag vet är att hon är frisk och vill hem.
Har ni utrymme för att ta in fler spelare?
– Den truppen vi har nu är helt okej, men det kan bli någon förändring, säger Therese Sjögran.
På lördagen står Kristianstad borta på schemat för FC Rosengård. Sofie Svava utgick i premiären mot Vittsjö [1–0] med en stukad fot. Therese Sjögran är optimistisk.
– Svava har tränat i veckan, så det ska inte vara några problem, säger hon.
Nyförvärvet Katrine Veje är också på gång efter en fotskada.
Gå till toppen