Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Stort gäng misshandlade 14-åringar i Kävlinge

Femton till tjugo killar gick till attack mot flera yngre pojkar i centrala Kävlinge under torsdagsnatten. En 14-åring överöstes med slag och sparkar medan han låg ner, enligt anmälan.

Larmet kom 23.46 och gjorde inledningsvis gällande att en knivbeväpnad person tagit sig in på ett gym på Kvarngatan och hotat och misshandlat en 14-åring.
Flera patruller larmades till gängmisshandel i Kävlinge under torsdagsnatten.Bild: Patrick Persson
Enligt uppgifter till Sydsvenskan ska fjortonåringen ha dragits ut på parkeringen. Där väntade ett gäng något äldre killar som genast gick till attack med slag och sparkar.
Ytterligare två 14-åringar ska ha blivit misshandlade i samband med bråket.
Flera polispatruller och ambulanser larmades till platsen. Men när de anlände hade gärningsmännen försvunnit. Tre anmälningar om misshandel upprättades. En rubriceras som grov eftersom offret överöstes med slag och sparkar medan han låg ner. Han ska också ha förlorat medvetandet.
Enligt förundersökningsledaren på polisen Ingela Odestål ska bråket ha startat på en fotbollsplan tidigare samma kväll.
– Vi har en anmälan om misshandel vid fotbollsplanen vid 19-20-tiden. Där ska samma målsägande ha blivit slagen i ansiktet, säger Ingela Odestål.
Enligt uppgifter till Sydsvenskan ska gärningsmannen och hans vänner ha följt efter den misshandlade fjortonåringen och hans jämnåriga kompisar till gymmet på Kvarngatan.
En film över händelseförloppet har överlämnats till polisen.
Att en av gärningsmännen var knivbeväpnad har än så länge inte styrkts av varken målsäganden eller vittnen, enligt polisen.
Gå till toppen