Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Protester sedan björn dödats i Frankrike

Två rivaliserande demonstrationer – en av djurrättsaktivister och en annan av bönder som vill skydda sin boskap – har hållits i södra Frankrike sedan en brunbjörn dödats i franska Pyrenéerna.

En björn som skjutits med bedövningsvapen inspekteras i Slovenien innan den ska transporteras till Frankrike för utsättning i Pyrenéerna. Arkivbild.Bild: Sloveniens miljödepartement/AP/TT
Omkring 2 000 bönder, boskapsägare, jägare, folkvalda politiker och tjänstemän samt fackliga företrädare samlades på lördagen i Ètang de Lers för att bland annat kräva stopp för ett program där importerade björnar släpps ut i det vilda i området. Omkring sex mil längre norrut, i Toulouse, krävde samtidigt cirka 150 djurrättsaktivister, som fått ihop cirka 14 000 namnunderskrifter, att de som dödat björnen ska straffas och att en ny björn ska sättas ut för att skydda stammen.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen