Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Drogliberal och nämndeman: Det känns inte alltid jättebra

Legalisera cannabis och öppna injiceringsrum. Det är några av hjärtefrågorna för nya nämndemannen Alexandra Wallin (M) som dömer i rättegångar som kan handla om just droger.
– I rättssalen får jag lämna mina privata åsikter åt sidan, mitt uppdrag är att döma enligt lagen, säger Alexandra Wallin.

”Det är spännande att vara nämndeman, jag har alltid varit intresserad av juridik och funderade ett tag på att läsa det, men har bestämt mig för att utbilda mig till ingenjör istället", säger Alexandra Wallin, en av Lund tingsrätts yngsta nämndemän.Bild: Peter Sjöberg
Alexandra Wallin är trots sina 20 år etablerad politiskt. Hon sitter i Kävlinges kommunfullmäktige, är ersättare i Arbetsliv- och fritidsnämnden, ordförande i Moderata ungdomsförbundet (Muf) Kävlinge och ledamot av styrelsen i Moderaterna i Kävlinge.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen