Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Efter självmordet: Fler vittnar om övergrepp

Lagkamrater till Choi Suk-hyeon, den sydkoranska triathleten som tog sitt liv efter flera år med fysiska och mentala övergrupp från tränarna, bekräftar att övergrepp var vanliga i träningsgruppen.

En sydkoreansk triathlet tog sitt liv efter flera års övergrepp av tränarna. Nu vittnar fler aktiva om övergreppen. Arkivbild.Bild: Marco Garcia/AP/TT
– Laget var ett kungadöme för tränaren och några medlemmar. Tränaren och kaptenen slog och förödmjukade Suk-hyeon och oss andra regelbundet, säger lagkamraten som inte vill avslöja sitt namn.
Hon berättade att triathleterna vid ett tillfälle tvingats äta enorma mängder bröd för att sedan kräkas upp det – som straff för att de druckit cocacola och därmed ha kunnat gå upp i vikt.
En annan lagkamrat säger att livet vid träningsanläggningen var ”en helvetes avgrund” men att hon trodde att det var så en idrottares liv måste vara.
På måndagen hölls ett förhör i det sydkoreanska parlamentet där tränaren och kaptenen nekade till anklagelserna.
Choi hade vid ett flertal tillfällen kontaktat förbundet och andra samhälleliga instanser, utan att bli trodd.
Ordföranden i triathlonförbundet bad vid förhöret om ursäkt för att man enbart trott på tränarens förklaring.
Choi Suk-hyeon hittades död i sin lägenhet i slutet av maj. Hon blev 22 år.
Gå till toppen