Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Ung man skadade polisens bombutrustning – misstänks för blåljussabotage

Mannen hoppade i helgen över avspärrningsbanden och skadade polisens bombskyddsutrustning. Nu misstänks han för grovt sabotage mot blåljusverksamhet.

Polisen spärrade vid midnatt i lördags av Södra Förstadsgatan vid Slöjdgatan då man funnit ett misstänkt farligt föremål.Bild: Patrick Persson
Ett misstänkt farligt föremål utanför en restaurang på Möllan ledde till stort polispådrag vid midnatt den 4 juli. När det nationella bombskyddet kom till platsen hoppade en man i 25-årsåldern över avspärrningarna och skadade polisens utrustning.
– Vi går inte in på vilken utrusning det handlar om eller omfattningen av skadorna, säger Ewa-Gun Westford, polisens presstalesperson.
Mannen var frihetsberövad men är släppt nu. Han misstänks dock för grovt sabotage mot blåljusverksamhet, enligt en lag som trädde i kraft i början av året.
Gå till toppen