Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Arbetslösheten ökar – här är Lunds tio privata jobbförmedlare

I oktober lämnar Arbetsförmedlingen sitt Lundakontor. Samtidigt väntas antalet arbetssökande att öka lavinartat – ansvaret läggs på de privata aktörerna.

Stina Sjödahl är sektionschef på Arbetsförmedlingen, i verksamhetsområde Skåne Sydväst. I oktober ska Arbetsförmedlingen lämna lokalerna bakom henne – men det ska inte drabba Lundaborna negativt, säger hon.Bild: Sandra Henningsson
I maj var arbetslösheten i Lund uppe på 7,7 procent. Det är en ökning på 1,6 procent sedan samma period förra året – och den högsta siffran i Lund på sex år. Samtidigt har nedskärningarna av Arbetsförmedlingen lett till att Lundakontoret, sedan september förra året, inte längre tar emot spontana besök. Och den 1 oktober lämnar de sina lokaler i Lund helt och hållet, och har hela verksamheten för arbetssökande i kommunen på distans.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen