Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Dödlig skogsbrand i östra Ukraina

I våras härjades norra Ukraina av svåra skogs- och markbränder nära Tjernobyl, där världens hittills värsta kärnkraftshaveri inträffade 1986. Arkivbild.Bild: Yaroslav Yemelianenko/AP/TT
Fem personer har omkommit och nio andra har förts till sjukhus i samband med en skogsbrand i östra Ukraina, enligt räddningstjänsten.
Elden bröt ut i ett skogsområde i Lugansk, som delvis är under proryska separatisters kontroll. Omkring 80 hektar är hittills eldhärjade och omkring 120 byggnader har blivit lågornas rov.
Enligt regeringen i Kiev bekämpas elden av cirka 350 brandmän och räddningsarbetare.
Elden kom först delvis under kontroll, men snart fick starka vindar lågorna att spridas snabbt. Även höga sommartemperaturer i området har gjort sitt till.
I april härjades cirka 66 000 hektar i norra Ukraina av svåra skogs- och markbränder nära Tjernobyl, där världens hittills värsta kärnkraftshaveri inträffade 1986.
Gå till toppen