Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Trelleborg tappade tvåmålsledning

Efter fyra matcher utan vinst såg det länge ut att komma en efterlängtad trepoängare för Trelleborg, som haft det tungt i säsongsinledningen. Fritiof Björkén hade hållit sig framme två gånger om och gett Trelleborg ett försprång som borde säkrat segern. Men två inhoppare för Akropolis ville annat.

Fritiof Björkén gav sitt lag ledningen redan i matchens 12:e minut när han nickade fram sig själv från kanten och säkert pricksköt 0–1. I övrigt bjöd den första halvleken inte på många chanser, men ändå lite ljusglimtar i Trelleborgs anfallsspel.
– Visst har vi jobbat med offensiven och idag gjorde vi också två mål. Men man ska inte glömma defensiven som var stabil och låg till grund för allt annat, menade TFF-tränaren Kristian Haynes.
Alldeles i inledningen av andra halvlek utökade Björkén lite turligt då hans avslut räddades av Akropolis-målvakten Samuel Brolin, men inte bättre än att bollen tog i stolpen, studsade ut i Brolins rygg och tillbaka in i målet. Så långt hade Trelleborg bra kontroll på matchen och såg ut att gå mot sin första seger sedan premiäromgången.
Fritiof Björkéns två mål räckte inte för TFF. (Bilden från matchen mot Öster den 23 juni)Bild: PETTER ARVIDSON
– Vi gjorde en riktigt bra match i 70 minuter och blir också bättre och bättre för varje match. Otroligt tungt att tappa segern, konstaterade Haynes.
Med dryga kvarten kvar klev hemmainhopparna in i leken. Akropolis tidigare skyttekung Nikola Vasic, inbytt i 56:e minuten och på väg tillbaka från en korsbandsskada som höll honom borta från spel hela förra säsongen, bjöd på en läckerhet när han vackert cykelsparkade in 1–2. När sedan rutinerade Mauricio Albornoz nådde högst på ett inlägg i 88:e minuten, bara två minuter efter att han äntrat planen, var kvitteringen ett faktum.
Ännu en oavgjord, ännu en tappad ledning för Trelleborg.
– Vi klarade inte att hålla ihop det, vi ska kunna stänga en sådan här match. Vi var värda tre poäng idag, tyckte Kristian Haynes.
Gå till toppen