Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Siem Reap förbjuder hundkött

Hundkött ska inte längre få användas till människoföda i Siem Reap i Kambodja. Här är hundar i bur på ett slakteri i höstas.Bild: Tang Chhin Sothy/AFP/TT
All hantering av hundkött förbjuds i Siem Reap i Kambodja.
Det är turisters efterfrågan som fått affärerna med hundkött att gå i spinn, men från och med nu är det belagt med höga böter eller fängelse att fånga, slakta, sälja eller köpa hund till människoföda, meddelar provinsens jordbruksdepartement.
Djurskyddsorganisationen Four Paws har i en undersökning identifierat turistprovinsen Siem Reap som navet för hundkötthanteringen i hela Kambodja. Uppskattningsvis tre miljoner hundar slaktas varje år. Enligt jordbruksdepartementet är det främst turister från Kina och Sydkorea som frågar efter hundkött, vilket fått många restauranger att sätta upp det på menyn. Nu hoppas Four Paws att resten av landet följer efter med förbud.
Trots många kampanjer serveras fortfarande ofta hund i Laos, Vietnam, Thailand och Kambodja.
Gå till toppen