Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Kylskåp vinnare på börsen

Stockholmsbörsen kretsade runt nollan en stor del av onsdagen, men backade något på slutet. Det breda OMXS-indexet stängde på minus 0,4 procent. De ledande Europabörserna tappade något mer.

Stockholmsbörsen backade. Arkivbild.Bild: Pi Frisk / SvD / TT
Bland vinnarna märktes vitvarujätten Electrolux med en uppgång på 2,2 procent efter tisdagskvällens omvända vinstvarning. Bolaget meddelade i en uppdaterad prognos att förlusten för andra kvartalet beräknas bli mindre än vad man tidigare spått.
Storbanken Swedbank och skogsbolaget gick också bra, upp 1,3 respektive 1,0 procent.
Autoliv gick i motsatt riktning och tappade 2,8 procent. Bilsäkerhetsföretagets försäljningssiffror från Kina visar ett fall på 6,5 procent i juni när det gäller passagerarbilar.
Utanför storbolagslistan OMXS30 kom spelbolaget Kindred med uppdatering inför sin delårsrapport senare i juli. Kindred uppgav att bolagets spelöverskott kommer att överstiga resultatet för samma period 2019 – trots att stor del av idrottsvärlden varit nedstängd. Aktien lyfte 4,2 procent.
Ica-gruppen redovisade en ökad försäljning för juni med 8,7 procent och aktien steg 1,5 procent. Även Fastighetsbolaget Kungsleden rapporterade och redovisade bland annat ökade hyresintäkter. Aktien klättrade 0,9 procent.
På eftermiddagen kom beskedet att ljudboksföretaget Storytel har förvärvat Kitab Sawti, en konkurrent i Mellanöstern, och aktien rusade: upp 10,1 procent.
FTSE100-index i London tappade 0,6 procent, CAC40-index i Paris backade 1,2 procent och DAX-index i Frankfurt gick ned 1,0 procent.
Gå till toppen