Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Resa i läsfåtöljen: ”Atlas över avlägsna öar”

Isolerade öar har alltid lockat både resenärer och författare. De beskrivs ofta som antingen himmel eller helvete, men motsvarar inte alltid förväntningarna. I ”Atlas över avlägsna öar” guidar Judith Schalansky till 50 platser som fått förbli i fantasin.

I boken "Atlas över avlägsna öar" presenterar den tyska författaren Judith Schalansky 50 öar som hon aldrig kommer att besöka, men gärna fantiserar om. Pressbild.Bild: Susanne Schleyer
När den tyska författaren Judith Schalansky inte kunde resa blev kartböckerna hennes substitut. I hennes fall var det inte en global pandemi som stängde gränserna, utan en uppväxt i DDR, med omvärlden begränsad till de tummade sidorna i barndomshemmets atlas. Framför allt var det kartornas mest avlägsna platser som fångade hennes intresse; de öar som sällan besöks eller ens noteras, och som hon därför kunde fantisera fritt om.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen