Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Svart skådespelerska tar över som ”Batwoman”

För första gången spelas karaktären Batwoman av en svart kvinna, då Javicia Leslie tar över rollen i tv-serien med samma namn. Arkivbild.Bild: Richard Shotwell/AP/TT
För första gången i en film- eller tv-produktion kommer superhjälten ”Batwoman” att spelas av en svart kvinna, när den amerikanska skådespelerskan Javicia Leslie tar på sig dräkten i den andra säsongen av tv-serien med samma namn, skriver Variety. Leslie tar över rollen från den australiska skådespelerskan och modellen Ruby Rose, som var den första öppet lesbiska superhjälten på amerikansk tv.
”Jag är extremt stolt över att vara den första svarta skådespelerskan som får spela Batwomans legendariska roll på tv – och som bisexuell kvinna är jag hedrad att få vara delaktig i denna banbrytande tv-serie som har banat väg för hbtq-personer,” säger Javicia Leslie i ett uttalande.
Den andra säsongen av ”Batwoman” har premiär i januari 2021 på den amerikanska tv-kanalen The CW.
Gå till toppen