Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Svenska studenter bra på hygien – inte avstånd

Svenskar studenter håller avstånden sämre än studenter i andra länder – men är noga med att tvätta händerna. Det visar data från en större internationell studie. Men de allra flesta studenterna följer råden – och deras psykiska hälsa har inte påverkats markant av pandemin.

Svenska studenter är sämre på social distansering än studenter i andra länder, enligt preliminära resultat från en ny studie. Men den personliga hygienen skattar svenskstudenterna högt på. Arkivbild.
Preliminära resultat från en större internationell studie visar att Sveriges studenter inte följer råden om social distansering i samma utsträckning som studenter från andra länder så som Italien, Spanien, Indien, Belgien och Portugal med flera. Detta trots att svenska studenter också säger sig ha en stor tilltro till statliga myndigheter.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen