Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Drottninghögsmålet är Helsingborgs största rättegång – var den värd pengarna?

Ett grovt narkotikabrott och elva brott av normalgraden. Det blev domen mot de 12 misstänkta i Drottninghögsmålet – efter ett års rättegång och ännu längre utredningstid. Bara advokatkostnaderna slutade på 53,4 miljoner. Var rättegången värd pengarna?

Tusentals timmar av avlyssning, spaning och förhör. Det är kostnader som är svåruppskattade. Den 24 februari 2018 slog polisen till mot det så kallade Drottninghögsnätverket. På fredagen dömdes de 12 misstänkta .Bild: Polisen
Rättegångar är inte fritt valt arbete. De kostar vad de kostar. Man måste tänka på vad kriminaliteten annars inneburit, anser åklagarnas chef Aleksander Cronenberger. Tingsrättens chef Ylva Norling Jönsson har en annan syn. Stora mål riskerar att tränga undan mindre, utan att någon prioriterat.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen