Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Drygt tio års fängelse för mordförsök vid restaurang Rex

En 45-årig man döms till drygt tio års fängelse för mordförsök. Han har varit efterlyst i närmre fyra år men dök upp igen på polisens radar i våras.

En 34-årig man sköts med flera skott, och föll ihop på marken utanför restaurang Rex på Nobelvägen i Malmö.Bild: Henrik Rosenqvist
En eftermiddag i juni för fyra år sedan bryts vardagslunken på restaurang Rex på Nobelvägen. En 34-årig man som sitter vid ett fönsterbord på restaurangen flyger upp från stolen och flyr ut genom dörren sedan en annan man knackat på fönsterrutan och tagit upp något ur fickan. En svart pistol, berättar 34-åringen senare för polisen.
På bilder från en övervakningskamera syns hur det blir tumult inne på restaurangen när gästerna försöker fly ut. 34-åringen skjuts med flera skott och segnar ner på trottoaren utanför restaurangen.
Nu döms en 45-årig man av Malmö tingsrätt för att ha försökt mörda honom, han döms även för grovt vapenbrott för att ha haft en skarpladdad halvautomatiska pistol av kaliber 7,62 mm med sig på allmän plats.
Vapnet dök upp drygt ett år efter skjutningen i Malmö – en privatperson hittar det på en innergård i ett bostadsområde i Brandbergen söder om Stockholm hösten 2017. Vapnet kan knytas till skottlossningen på Nobelvägen.
34-åringen fick livshotande skador – ett skott som gick in i vänstra låret och lårpulsådern hade kunnat bli hans död om han inte fått behandling.
45-åringen döms mot sitt nekande. Själv säger han att han den här dagen var på väg till skivbutiken Skivesset, som ligger bredvid Rex, när han blev approcherad av 34-åringen, som han säger att han aldrig tidigare träffat.
Enligt 45-åringen sa 34-åringen något om att han ”pratat strunt om" honom. Inget mer hände vid tillfället och 45-åringen säger att han tillbringat större delen av dagen hos en vän i en annan del av stan.
45-åringen döms också att betala skadestånd på 254 000 kronor till 34-åringen.
Gå till toppen