Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Fanny Rask lägger av: ”Det fungerar inte”

Landslagsspelaren och en av SDHL:s främsta lägger av. Fanny Rask avslutar karriären. ”Jag behöver börja om, bygga upp, se vart jag hamnar och vem jag blir”, skriver hon på Instagram.

Fanny Rask avslutar karriären. Arkivbild.Bild: Erik Simander / TT
29-årige Fanny Rask har vunnit SM-guld med AIK, spelat OS och VM med damkronorna.
Men nu är hockeykarriären över.
”Min dröm har alltid varit att få spela hockey, helst på heltid hela tiden. Jag fick testa på det ett tag och det är jag enormt tacksam för. Men det är inte helt hållbart att leva på någon annan. Och min dröm har varit att få stå på helt egna ben. Att få leva på hockeyn på riktigt. Inte vakna upp varje år i april med ett tomt konto, en ångest och skuldkänslor som kastar en in i ett mörkt jävla hål. Hallå, vem fan är du och vad har du gjort med ditt liv, osv”, skriver Fanny Rask på Instagram.
Hon skriver att förutsättningarna för att spela hockey är för dåliga och att hon inte längre orkar kämpa.
”Min dröm känns ouppnåelig och jag har tappat tron på att vi någonsin kommer ta oss fram. Ambitionen och förväntningarna är högre än vad som erbjuds just nu. Och priset som betalas är för dyrt för att fortsätta.”
Fanny Rask spelade den gångna säsongen i AIK där hon stod för 28 poäng (11+17). Hon har tidigare spelat i HV71, Leksand, Linköping och Örebro. Totalt har Rask spelat 361 matcher i SDHL. Hon skriver i sitt inlägg att hon gjorde debut i högstaligan som elvaåring och att hon trodde att hon skulle få vara med om att bli proffs och leva på hockeyn.
”Jag har alltid trott att jag skulle få vara med när vi blev proffs. Men så är det inte och jag känner att vi står still.”
”Om vi har gjort oss förtjänta av att bli proffs? Nej kanske inte, eller nej det har vi inte om jag ska vara helt ärlig. Men vi har testat vägen att prestera först sen får vi se, i så många år nu. Det fungerar inte. Uppenbarligen.”
Gå till toppen