Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Lunds elskåp ska locka till historisk stadsvandring

Från och med den 17 juli kommer fem olika elskåp att visa Lundaborna delar av stadens förflutna. Genom att scanna en QR-kod ska man kunna ta del av videoguider – samtidigt som man är på platsen där det hände.

Vad sägs om att kombinera en promenad med spännande historier om matabbonemangen på Grand eller historien bakom Saluhallen? I sommar kan du göra det, när fem olika elskåp i Lund ska piffas upp med historiska motiv – och en QR-kod.
”Egentligen är det tre olika idéer som vi kombinerat till en: dels ville vi göra våra elskåp mer attraktiva och låta dem tillföra stadsbilden något, dels tillsammans med kommunen kunna erbjuda något roligt för alla som hemestrar den här speciella sommaren. Dels har vi samarbetat med Jacques, som är en fantastisk historieberättare” skriver Kraftringens VD, Sezgin Kadir, i ett pressmeddelande.
QR-koden på elskåpen kan Lundaborna scanna med sin mobil, för att sedan ta del av videofilmer med guiden och historieberättaren Jacques Schultze.
Videofilmerna kommer också att kunna ses hemifrån på Kraftringens hemsida – men ses med fördel på den fysiska platsen där historien ägde rum.
”Lunds tusenåriga historia har så mycket unikt att bjuda på. Det ska bli spännande att få höra om öden och händelser på ett nytt sätt, med digitala verktyg som hjälp. Det binder ihop dåtid och nutid på ett sätt som gör Lund ännu mer attraktivt för både Lundabor och besökare” skriver Philip Sandberg (L), kommunstyrelsens ordförande, i pressmeddelandet.
Fakta

Historisk stadsvandring mellan elskåp

Från och med den 17 juli kan du scanna QR-koder och ta del av historier på följande platser:

* Botulfsgatan 5B: från kyrklig mark till busstorg.

* Elverket, Lilla Gråbrödersgatan 3B: danska biskopar och imponerande elverk.

* Grand Hotel, hörnet Klostergatan och Bantorget: matabonnemang på Grand.

* Kungsgatan 4: att fäktas ingick i den akademiska grundutbildningen.

* Saluhallen: där döden kunde vara bosatt i fläskkotletterna.

Gå till toppen