Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Ghosn om flykten: Hjälper de som hjälpte mig

Carlos Ghosn. Arkivbild.Bild: Meika Fujio/AP/TT
Den tidigare Nissan-chefen Carlos Ghosn säger i en intervju med tv-kanalen al-Arabiya att han ”hjälper alla som hjälpte mig”.
I december i fjol flydde Ghosn från Japan till Libanon genom att smugglas ut ur landet i en låda, efter att ha suttit i husarrest för misstankar om att ha mörkat inkomster i redovisningen, dumpat dåliga värdepappersaffärer på sin arbetsgivare under finanskrisen och missbrukat pengar som tillhörde Nissan.
Två amerikaner – en 59-årig före detta elitsoldat och hans 27-årige son – greps i maj av amerikansk polis på begäran av Japan, misstänkta för att ha hjälpt Ghosn att fly.
Carlos Ghosn vill inte svara på huruvida han försöker hjälpa de två männen, eller andra som hjälpt honom, men säger i intervjun:
– Jag hjälper alla som hjälpte mig. Jag hjälper dem med mina resurser, med mitt tänkande och på alla sätt jag kan, säger han.
Gå till toppen