Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Här odlas jordgubbarna som hamnar på tallriken hos några av Skånes finaste krogar

Inga gifter, ingen konstgödsel och så ska de serveras dagsfärska. Svedalaodlaren Johan Sandqvist förser några av Skånes finaste krogar med ekologiska jordgubbar om sommaren.
Granne med honom bor stjärnkrögaren Mats Vollmers, som lämnade staden för att driva en liten gård. Nu njuter han av att kunna servera sina gäster det han odlar i trädgården.

Elsa Sigenstam tar ett bett på en ekologisk jordgubbe. Hon och systern Astrid Sigenstam (i bakgrunden) har arbetat som plockare på Västerkulla gård i Svedala tre somrar.Bild: Bengt Arvidson
I södra Skåne finns några av de bästa odlingsjordarna i världen. Den rika myllan har gjort landskapet till en historiskt viktig plats.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen