Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Ali Riley tillbaka i FC Rosengård

Ali Riley återvänder till FC Rosengård. Kan göra comeback mot Växjö redan på onsdag.
– Om allt går som det ska kan hon sitta med oss andra på en buss upp till Småland på onsdag eftermiddag, säger lagets tränare Jonas Eidevall.

Ali Riley återvänder till Rosengård.Bild: ALEX NICODIM
Alexandra ”Ali” Riley spelade i FC Rosengård åren 2012-2018 och har varit med och vunnit Damallsvenskan med laget tre gånger. Under måndagen bekräftade klubben att hon är tillbaka i FC Rosengård.
– Det är fantastiskt roligt såklart. Riley är en spelare som har en otrolig historia i FC Rosengård. Vi har alla känt ett tomrum sedan hon lämnade för Chelsea 2018 och saknat henne – både som fotbollsspelare och person, säger lagets tränare Jonas Eidevall.
Riley gick till Chelsea 2018 och Bayern München 2019. I februari i år skrev hon på för Orlando Pride, men bara en månad senare stoppades den amerikanska ligan på grund av coronapandemin. Just nu spelas en turnering i Utah men Orlando Pride är inte med på grund av coronautbrott i laget.
Ali Riley har en stark koppling till Malmö och har tidigare uttryckt på sociala medier att hon velat tillbaka till staden. Tacksamheten över att åter få spela med FC Rosengård igen är stor.
”Jag är oerhört glad och tacksam att få möjligheten att spela med FCR under 2020 och representera en klubb och stad som betyder så mycket för mig”, säger Riley i ett meddelande på klubbens Facebooksida.
Riley kommer att spela med FC Rosengård under 2020 och kan vara matchklar redan på onsdag – när laget möter Växjö borta.
– Ali befinner sig i Sverige och damernas transfer öppnar den 15 juli. Om allt går som det ska kan hon sitta med oss andra på en buss upp till Småland på onsdag eftermiddag, säger Eidevall.
Gå till toppen