Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Artister kräver tydligare coronaregler

I det öppna brevet uppmanar artisterna de ansvariga politikerna att förtydliga coronareglerna kring folksamlingar. Arkivbild.Bild: ADAM IHSE / TT
173 musiker, scenarbetare och artister vill se tydligare coronaregler kring folksamlingar. I ett öppet brev ifrågasätter de vad de menar är skillnader mellan olika branscher, rapporterar SVT Kulturnyheterna.
”Vi ser fulla krogar, uteserveringar och överfulla badstränder och gräsmattor. Samtidigt går musiker, scenarbetare och artister på knäna och krisstödet räcker inte”, skriver undertecknarna.
Brevet, som är riktat till både kultur- och demokratiminister Amanda Lind och justitieminister Morgan Johansson, är undertecknat av bland annat Markus Krunegård och Loulou LaMotte.
Förra veckan spådde Folkhälsomyndigheten att reglerna som förbjuder folksamlingar på över 50 personer kommer att stå fast hela sommaren.
Gå till toppen