Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Beväpnad man jagas i tysk skog av 100 poliser

En intensiv polisinsats i skogarna i sydvästra Tyskland för tankarna till filmen ”Rambo”. Omkring 100 poliser, helikoptrar och spårhundar jagar en 31-årig man – som övermannade fyra poliser och stal deras tjänstevapen.

Poliser i Oppenau deltar i jakten på den 31-årige mannen.Bild: Sven Kohls/AP/TT
En 31-årig hemlös man, klädd i stridsmundering och beväpnad med flera pistoler och pilbåge, jagas av omkring 100 poliser i en skog i Tyskland dit han tagit sin tillflykt.
Jakten är nu inne på sin andra dag i Oppenau de i sydvästra delarna av landet. Polisen använder sig av specialstyrkor, helikoptrar och spårhundar.
Jakten på honom började i söndags. Fyra poliser skickades till en plats i skogen, efter larm om en man som betedde sig misstänkt vid en koja. Till en början samarbetade mannen, men riktade plötsligt sin pistol mot poliserna och tvingade dem att lämna över sina tjänstevapen. Därefter försvann han från platsen, bekräftar polisen för tidningen Bild.
– Plötsligt drog han sin pistol och siktade mot tjänstemännen. Helt överrumplade av situationen, hade de inget annat val än att reagera på den farliga situationen, säger polisens talesperson Wolfgang Kramer till tidningen.
Om pistolerna var fulladdade innebär det att mannen dessutom har tillgång till 64 patroner.
Mannen är känd av rättsväsendet sedan tidigare, bland annat för olaga vapeninnehav och för att ha skjutit sin flickvän med pil och båge.
Bild skriver att han bodde i ett lokalt gästhus i tre år, men att han vräktes för omkring ett år sedan eftersom han inte betalat sin hyra i tid. Flera vapen och bensindunkar hittades i lägenheten efter det att han vräkts.
Gå till toppen