Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

”Fortsätter sälja tills sista boken förbjudits”

Böcker samlas in för granskning och självcensuren sprids. Sedan Pekings kritiserade säkerhetslag införts i Hongkong räds stadens oberoende bokhandlare. Mycket har varit oklart inför bokmässan som stundat – men som nu läggs på is med hänvisning till covid-19.

Daniel Lee, som äger den oberoende lilla bokhandeln Hong Kong Reader tänker fortsätta sälja böcker, men noga följa vilka böcker som stoppas av de kinesiska myndigheterna.Bild: Privat
Den lilla oberoende bokhandeln Hong Kong Reader ligger ett stenkast från den livliga gatan Nathan Road, som skär genom det myllrande Hongkongområdet Mong Kok med sina caféer och restauranger. Ägaren Daniel Lee, 39 år, startade sin första bokhandel när han var ung filosofistudent och Hongkong var ett annat, säger han. Hong Kong Reader har han drivit tillsammans med vänner sedan 2007.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen