Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Tillfredsställelsen i att göra skillnad motiverar

Det har gått åtta år sedan Magnus Idebro första gången deltog i sökandet efter en försvunnen person. Sedan dess har det blivit ett par hundra sökinsatser till, och själv har han blivit ordförande för hela Missing people. – Det har blivit en del av mitt liv.

"Det hade inte varit möjligt om jag inte haft stöttning av fru och barn", säger Magnus Idebro om sitt ideella arbete inom Missing people.Bild: Claudio Bresciani / TT
Magnus Idebro minns mycket väl första gången han deltog i en sökinsats. Det var i slutet av april 2012. En ung man från Nyköpingstrakten hade varit försvunnen ett par veckor när Missing people kopplades in. Magnus som länge hade varit engagerad i olika föreningar på orten fick frågan om han ville vara med i sökandet. Han tvekade inte en sekund. Runt 300 personer från hela landet ingick i sökgruppen. Efter flera dagar hittade de den unge mannen död i ett vattendrag.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen