Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Cyklister ska testa fallvänlig asfalt

Ny mjukare asfalt ska minimera skaderisken vid fall. Nu läggs en teststräcka där alla som vill kan prova att cykla eller gå från och med tisdag.

”Vi är jättespända på att se om den håller. Detta har bara testats på labb hittills. Det är först nu man kan se om det kommer hålla över tid och hur det är att sköta den. Den är fem gånger mjukare än vanlig asfalt och syftet är att reducera skador,” säger Mats Lawesson på Lunds kommun.Bild: Moa dahlin
– Det sviktar som ett par nya gympaskor. Gummigranulat har ju funnits tidigare på andra ställen, men detta är första gången på gång- cykelväg. Det är upplevelsen vi är ute efter, hos dem som cyklar eller går med rollator, säger Mats Lawesson, driftingenjör på tekniska förvaltningen, som provat att gå på materialet tidigare.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen