Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Macron försvarar våldtäktsanklagad minister

Frankrikes president Emmanuel Macron.Bild: Christophe Ena/AP/TT
Frankrikes president Emmanuel Macron försvarar sin nye inrikesminister Gérald Darmanin som anklagas för våldtäkt, sedan protester hållits mot utnämningen.
I en intervju med fransk tv säger Macron att han har suttit i möte med Darmanin för att diskutera anklagelsen, och konstaterar att alla ska betraktas som oskyldiga tills motsatsen har bevisats.
– Om någon från dess att han anklagas, inte ställs inför rätta, blir han på något sätt offer för gatans eller de sociala mediernas domstol, säger Macron och fortsätter:
– Då ändrar vår demokrati sin natur, och blir en åsiktsdemokrati, säger presidenten.
Darmanin utreddes tidigare för den misstänkta våldtäkten, en utredning som lades ned för två år sedan. En domstol i Paris beslutade i juni att en domare ska utreda huruvida fallet ska tas upp igen. Darmanin, som tidigare varit budgetminister, nekar till anklagelserna.
Gå till toppen