Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Nygamla favoriten tillbaka i FC Rosengård: ”Tacksam för den här chansen”

Efter säsongens första förlust i fredags mot Eskilstuna United har FC Rosengård chans till revansch när bortamatch mot Växjö DFF står på schemat under onsdagskvällen. Under tisdagen gjorde Ali Riley sitt första träningspass med laget.
– Det var så kul att springa runt, passa och tackla igen. Efter den här coronavåren kommer jag aldrig ta det för givet, säger hon.

Ali Riley är tillbaka i Rosengård men om det blir spel mot Växjö är osäkert.Bild: Lars Brundin
På måndagen presenterade FC Rosengård att Ali Riley är klar för en återkomst i klubben. Om det blir comeback mot Växjö beror på om övergången hinner gå igenom då transferfönstret öppnar under onsdagen.
– Det är först då som avtal kan laddas upp och förbund kan trycka på "godkännaknappen". Om allt det görs kan Ali Riley vara med i en matchtrupp. Om det inte görs kan hon inte det, säger Rosengårds tränare Jonas Eidevall.
Vårens uppladdning i USA blev inte som det var tänkt på grund av coronapandemin. Under de senaste månaderna har Ali Riley tränat på egen hand.
– Under tre månader har jag tränat i olika parker själv. Jag har sprungit så mycket jag kunnat och verkligen försökt hålla igång, men ingenting kan jämföras med att spela matcher eller träna med andra, säger hon.
Under tisdagen gjorde Ali Riley sin första träning med Rosengård sedan återkomsten. 32-åringen är glad över att vara tillbaka i klubben som hon vunnit tre SM-guld med.
– Det känns hur bra som helst. Jag har inte riktigt fattat det än. Det känns så kul och jag är så tacksam för den här chansen, säger hon.
När det stod klart att hennes lag Orlando Pride inte skulle få delta i den amerikanska ligan bestämde hon sig för att åka hem till Malmö.
– Jag hade åkt hit ändå, för Malmö är hemma nu, men det blev en stor bonus att jag kunde vara med i laget, säger Ali Riley.
Rosengårdstränaren Jonas Eidevall ser fram emot onsdagens match efter förlusten mot Eskilstuna.
– Det finns delar i vår prestation mot Eskilstuna som vi var missnöjda med. Det känns bra att få komma ut och spela match och se om vi kan rätta upp de delarna, säger Eidevall.
Att Växjö ligger sist i tabellen och Rosengård på fjärde plats är inget som Jonas Eidevall lägger fokus på.
– Det är jätteoviktigt. Däremot tycker jag Växjö är ett mycket bättre hemmalag än bortalag. De är mycket mer bekväma på sin hemmaplan och är mycket mer svårslagna där än borta, säger han.
Gå till toppen