Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Dif-stjärna tar timeout: ”Kan behöva ett break”

Djurgårdenmittfältaren Astrit Ajdarevic har tagit en timeout från fotbollen under juli. ”Jag kan förhoppningsvis snart återvända fullt motiverad för att göra det jag älskar mest”, säger han till klubbens webbplats.

Astrit Ajdarevic under matchen mot Malmö FF den 1 juli.Bild: Andreas Hillergren/TT
30-åringen har missat de två senaste matcherna med det regerande svenska mästarlaget. Djurgården har lagt locket på varför Ajdarevic inte spelat, men nu väljer parterna att lyfta på locket.
”Till alla mina vänner som hört av sig senaste tiden kan jag hälsa att jag och min familj mår bra. Jag kommer att ta en paus från fotbollen för att förhoppningsvis snart återvända fullt motiverad för att göra det jag älskar mest”, säger Ajdarevic.
Sportchefen Bosse Andersson och vd:n Henrik Berggren har haft en dialog med Ajdarevic om hur de skapar bäst förutsättningarna för spelaren.
”Astrit har fått ledigt från fotbollen under juli. Det är ingen dramatik i det, Astrit mår bra men ibland kan man behöva ett break i livet och vi som arbetsgivare och Astrit själv som spelare är överens om att en time-out under juli blir ett bra upplägg för honom. Sedan tar vi det vidare därifrån”, säger Andersson.
Ajdarevic har spelat i fyra allsvenska matcher i sommar.
Gå till toppen