Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Ingen press från pappa Bolt: Är inte för alla

Världens snabbaste man förväntar sig inte att få världens snabbaste dotter. Om hon ens vill syssla med friidrott.
– Jag ska inte pressa henne, det är inte för alla, säger Usain Bolt om Olympia Lightning Bolt, två månader.

Usain Bolt har tagit åtta OS-guld, men vill inte pressa sin dotter att göra detsamma. Arkivbild.Bild: Ruud Vidar/NTB/TT
I maj blev sprintstjärnan Bolt och hans flickvän Kasi Bennett föräldrar till en dotter. Förväntningarna på att hon en gång ska gå i sin pappas fotspår blev inte mindre när paret Bolt förkunnade vad hon skulle heta, men Usain, som har världsrekordet på både 100 och 200 meter, har varit tydlig med att han inte kommer ligga på för någon friidrottssatsning.
– Det kommer vara svårare för henne eftersom hon kommer bli jämförd med mig. Men vill hon göra det, så stöttar jag henne, säger han till Codelist.
Den 33-årige jamaicanen slutade med friidrott efter VM i London 2017, med åtta OS-guld och elva VM-guld på meritlistan.
Bolt tog sina OS-guld mellan 2008 och 2016 – tre guld på 100 meter, tre på 200 meter och två på 4x100 meter stafett. Superstjärnan blev fråntagen guldet på 4x100 meter stafett i OS i Peking 2008 efter att lagkamraten Nesta Carter blev diskad för dopning.
När Bolt pensionerade sig provade han lyckan på fotbollsplanen i norske Strømsgodset och australiska Central Coast Mariners. Fotbollsdrömmen varade inte längre än till 2019. Nu ser Bolt fram emot att vara pappa.
– Det är helt nytt för mig, men jag har kul och lär mig tillsammans med min dotter bara genom att se henne växa, säger friidrottslegendaren.
Gå till toppen