Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Sommarvärme och sol avslutar veckan

På fredag kan det vara läge att plocka fram badkläderna, med sol och temperaturer som lokalt kan nå 25 grader. Men passa på – redan efter helgen blir det svalare.

Passa på att bada – redan efter helgen blir det svalare.Bild: Tom Wall
Under torsdagen blir det fortsatt molnigt med en del skurar i västra Skåne innan molntäcket spricker upp.
– Det blir inte de högsta temperaturerna i landet men det blir helt klart stabilare och varmare än vad det har varit den senaste perioden, säger Lisa Frost, meteorolog på SMHI.
I sydvästra och nordvästra Skåne kan de flesta förvänta sig en temperatur på mellan 20 och 24 grader.
– Tittar vi på fredagen så handlar det om soligt väder med bara enstaka stackmoln på himlen. Temperaturmässigt blir det mellan 20 och 24 grader. De högsta temperaturerna blir i de östra delarna av landet. Kanske att det i Skåne lokalt kan komma upp i 25 grader.
Det fina vädret fortsätter på lördag men med något lägre temperaturer.
– Det ser ut som att den varmaste luften ligger över Skåne imorgon. På lördag handlar det om temperaturer på dryga 20 grader, alltså 22-23 grader som mest.
Söndagen får liknande temperaturer men med ökande molnighet västerifrån och eventuellt någon skur under dagens lopp. På måndag väntas värmen har försvunnit för den här gången, med flera regn- och skurområden som passerar under veckan.
– Det blir temperaturer som ligger på upp emot 20 grader men inte så mycket mer än så, säger Lisa Frost.
Gå till toppen