Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Vattenballonger kastade i Taiwans parlament

Under fredagens bråk i det taiwanesiska parlamentet kastades vattenballonger, tidigare i juli var det istället soptunnor som ven genom luften. Arkivbild.Bild: Wally Santana/AP/TT
Parlamentariker i Taiwans huvudstad Taipei kastade vattenballonger och slogs med knytnävarna vid ett stökigt sammanträde under fredagen. Det som föranledde bråket var nomineringen till en chefstjänst på landets tillsynsmyndighet, något som ledamöterna tycks ha haft skilda uppfattningar om.
En ledamot från det ledande Demokratiska progressiva partiet (DPP) slog en annan ledamot i ansiktet efter att denne lagt sin röst på ”fel” kandidat. Oppositionspartiet Kuomintangs parlamentariker kastade i sin tur vattenballonger på sina meningsmotståndare under deras pågående framträdande i parlamentet.
Att våldsamma bråk utbryter i parlamentet i Taipei tillhör inte ovanligheterna. Under de senaste veckorna har flera liknande incidenter ägt rum, bland annat på grund av meningsskiljaktigheter om vilken relation landet bör ha med Kina.
Gå till toppen