Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Danskt flygbolag i konkurs – flyger åt TUI i Norden

Det danska flygbolaget Jet Time ansöker om konkurs, rapporterar danska media. Bolaget flyger bland annat åt charterbolaget TUI i Norden.

Enligt ett pressmeddelande från Jet Time är det restriktionerna för resor och flyg i spåren av coronaviruset som har tyngt bolaget. Konkursframställningen kommer att lämnas in på tisdag, skriver BT som citerar nyhetsbyrån Ritzau.
I ett separat pressmeddelande uppger flygbolagets ägare Lars Thuesen att man nyligen registrerat ett nytt bolag med namnet Jettime. Delar av tillgångarna från gamla Jet Time kommer att användas i det nya bolaget, däribland vissa anställda, fem Boeing 737-plan, tekniska plattformar samt start- och landningstillstånd.
På resebolaget TUI:s svenska sida listas Jet Time som ett av flygbolagen de använder sig av på rutten Köpenhamn - Gran Canaria.
Gå till toppen