Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Pioli får stanna i Zlatans Milan

Stefano Pioli får fortsatt förtroende att träna Milan i italienska Serie A.
– Jag såg redan en förbättring före nedstängningen, sedan dess har vi vuxit mycket, säger han enligt AFP.

Stefano Pioli får fortsätta träna Milan.Bild: Riccardo De Luca/AP/TT
Under Stefano Pioli är Milan sedan den italienska ligafotbollens återstart i juni obesegrat med sju vinster och två oavgjorda matcher. Laget jagar en plats i Europa League till nästa säsong och de fina resultaten är en av faktorerna till att Pioli erbjudits och accepterat en förlängning på två år.
Pioli har därmed ett kontrakt att leda Milanoklubben till och med juni 2022.
– Jag hoppades på det och ville verkligen det. Jag är väldigt glad, säger tränaren efter beskedet till italienska Sky Sport.
Han säger att klubben alltid agerat rättvist gentemot honom, och att han hela tiden känt förtroende från laget. Samtidigt tillåter han sig inte att blicka allt för långt in i framtiden.
– Vår framtid är nu. Vi måste tänka på de sista tre matcherna och det är fortfarande massor att göra. Jag är nöjd med laget och fansen, men vi har precis börjat. Det kommer att vara stora förväntningar nästa år, men också en stor önskan från min och gruppens sida att leverera, säger han till Sky.
Tidigare har Milan förhandlat med tyske Ralf Rangnick, med ett förflutet i klubbar som Hoffenheim, Schalke 04, Stuttgart och senast Leipzig, om att ta över tränarrollen, förhandlingar som tidigare på tisdagen avbröts.
”AC Milan och Ralf Rangnick har kommit överens om att det inte är rätt tillfälle att arbeta tillsammans”, skrev tyskens rådgivare Marc Kosicke i ett uttalande då.
I Milan spelar Zlatan Ibrahimovic, vars framtid i klubben är osäker. Svenskens kontrakt sträcker sig augusti ut och huruvida det blir en förlängning eller inte är ännu oklart.
Gå till toppen